OKOUNI NA DIVOKO
Grilování ryb
1)Okouny-kolik, záleží na vás (doporučeno max.1kg okounů) stačí jen vykuchat, opláchnout......,
2 cibule, sůl, pepř,2 lžíce oleje, citonovou štávu, hladkou mouku,, sekanou bazalku
Nádivka:
2)Na nádivku kterou naplníme okouna, budeme potřebovat
2 cibule, sůl, pepř,2 lžíce oleje, citonovou štávu, hladkou
mouku, sekanou bazalku......citronovou štávou mírně zakapeme vnitřek okouna. Poté všchno zamícháme kromě citr.štávy. Poté vložíme do okouna......
A co dál:
3)..ryby mírně osolíme, mírně posypeme moukou a položíme na mřížku grilu.Potřeme olejem a grilujeme za občasného potírání.Pečeme po obou stranách asi 20 min.Při obracení dáváme pozor, aby se ryba nerozpadla....
Výborná chutovka, předkrm-který se hodí třeba na takové to posezení s přáteli v létě u grilu...
ŠTIKA NA ROŽNI
Grilování ryb
Potřebujeme:1500g štiky, citrón, sůl, červené víno, bílý pepř,500g másla
Na nádivku:300g vepřového
bůčku, vejce, sůl, kmín, strouhanou housku
Křenové máslo:100g másla,20g křenu
Postup:Vykuchanou a očištěnou štiku osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a potřeme olejem.Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet.Poté si připravíme nádivku-Bůček umeleme, osolíme, přidáme vejce, housku, podle chuti přidáme trochu Vegety.Nádivkou naplníme štiku, břicho zašijeme.Potřeme olejem a zvolna po obou stranách rožníme.Hotovou štiku ještě potřeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou.Podáváme na míse v celku s kolečky křenového másla(smícháním křenu a másla).
Dobré s červeným vínem.
Dobrou chuť
SMAŽENÝ KAPR V SÝROVÉM TĚSTÍČKU
Smažení ryb
SUROVINY :
4 porce kapra, sůl, mletý černý pepř, 2 vejce, 01 l mléka, 80 g strouhaného uzeného sýra, hladká mouka, olej, petrželová nať
POSTUP :
Porce kapra osušíme, osolíme okořeníme pepřem a odložíme na chladné místo na 1 hodinu . Z vajec, mléka hladké mouky, strouhaného sýra a špetkou soli si zatím připravíme těstíčko. Po obalení rybu ihned smažíme na oleji dozlatova. Posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninový salát.