Domácí Boilies
Vždy vycházejte z počtu vajec,ne z množství boiliesové směsi.Na 1 kg směsi připadá asi 12 vajec,což ovšem nemusí být pravda s ohledem na velikost vajec,jejich kvalitu a v neposlední řadě také na množství bílkovin a tuků ve směsi.
Příprava z 1 kg boilies směsi.
Do větší mísy rozbijete 12 vajec a přidejte další ingredience (aroma ,sladidla,tekuté potravy atd.) určené do mokré části.Vše zamícháme vidličkou (nikdy nešleháme!!!) , potom přisypeme boilisovou směs v takovém množství,aby vzniklo hustší těsto a necháme asi 20 minut odstát.Potom přisypeme boilisovou směs a vyhněteme v tuhé těsto.Ruce potřeme olejem a těsto doválíme.Připravíme důležité suroviny důkladně promícháme a uválíme v tuhé těsto.Potřeme rostlinným olejem rolobalem vyválíme těsto na nudle těsto vložíme do rolobalu.Přiklopíme horním víkem rolobalu a uděláme z boilies nudlí kuličky,které smeteme štětcem na připravený nerezový podnos.Boilies vysypeme do připraveného sítka a dáme do vroucí vody vařit.Když boilies vyplave,necháme ho projít mírným varem,asi 1 minutu a vysypeme na připravený savý hadr a necháme oschnout.Po uschnutí boilies můžeme dát boilies do mrazáku,nebo do speciálních vaků(najdete v sekci vlastní výroba),kde ho v mírném průvanu necháme pořádně vyschnout.Jelikož nepřidávám konzervační látky,musíte se o boilies starat a každý den ho ve vaku promísit.Docela se mi osvědčilo přidávat do boilies směsi,klasický český RUM,který v boilies funguje jako konzervant.